Go Eko to pierwsza ekologiczna marka własna, która pojawiła się w sklepach sieci Netto. Obecnie klienci pod tą nazwą znajdą również świeże warzywa pochodzące z ekologicznych upraw z certyfikatem BIO.

Oferta sieci Netto stale poszerzana jest o pozycje będące odpowiedzią na potrzeby klientów. Ze względu na dominujący trend produktów bio, vege, bezglutenowych czy o obniżonej zawartości cukru, klienci Netto już teraz mogą zaopatrzyć się w odpowiednie artykuły spożywcze, zgodne z ich dietą i upodobaniami, w ramach oferty Półki Zdrowia.

W tym roku w asortymencie Netto pojawiła się pierwsza ekologiczna marka własna Go Eko. Do portfolio rozwijającej się oferty produktów ekologicznych dołączyły właśnie świeże warzywa posiadające certyfikat BIO. Klienci, którzy decydują się na zakup artykułów z oznaczeniem BIO mogą mieć pewność, że otrzymują wysoką jakość, naturalną żywność bez sztucznych dodatków, hormonów wzrostu, antybiotyków oraz konserwantów, barwników, przeciwutleniaczy i stabilizatorów oraz pestycydów.

Większość warzyw pochodzi od polskiego producenta Bio-Vege. To linia naturalnych warzyw, stworzona z myślą o zdrowiu i bezpieczeństwie konsumenta. Opracowana do produkcji warzyw Bio Vege technologia ma na celu uprawy w zgodzie z naturą, o wysokiej wartości biologicznej, większej trwałości, przyjaznej dla konsumentów. Dzieje się tak dzięki wykorzystaniu w ochronie i nawożeniu roślin naturalnych produktów, w tym preparatów mikrobiologicznych, zarówno do stosowania dolistnego jak i doglebowego, bez użycia chemicznych środków produkcji. Warzywa Bio Vege, dzięki zastosowaniu probiotycznych mikroorganizmów, są o wiele bardziej bogate w związki bioaktywne i mikroelementy niż tradycyjne warzywa ekologiczne. Posiadają bardzo wysoką wartość prozdrowotną i odżywczą. Kolejnym, bardzo istotnym elementem ukazującym przewagę warzyw Bio Vege nad warzywami uprawianymi w sposób konwencjonalny lub tradycyjnie ekologiczny, jest ich dłuższa świeżość.

Klienci coraz częściej zwracają uwagę na pochodzenie produktów, wybierając te, które zostały wyprodukowane w ramach zrównoważonych upraw. Poszerzenie oferty Go Eko jest więc kolejnym krokiem w stronę dostarczania konsumentom produktów, których poszukują i z których chcą korzystać na co dzień.

Oprócz świeżych warzyw, klienci ramach oferty Go Eko znajdą również ekologiczny ryż brązowy, bezglutenowe ekologiczne płatki owsiane, a także dwa rodzaje ekologicznych syropów: żurawinowo-jabłkowy oraz o smaku czarnego bzu, oliwki, lazanię, ciecierzycę, fasolę czerwoną oraz dwa rodzaje pesto. Już niedługo pod marką Go Eko dostępne będą również kiszona kapusta oraz kiszone ogórki.