Green Caffè Nero, kawiarnie oferujące swoim gościom aromatyczną kawę, świeże przekąski przygotowywane codziennie z regionalnych produktów oraz kameralną, przyjazną atmosferę, jesienią 2016 roku zadebiutują w Krakowie. Jest to bardzo ważny krok w rozwoju firmy w Polsce. Do tej pory kawiarnie Green Caffè Nero funkcjonowały jedynie w Warszawie.
„Wejście na rynek do nowego miasta oznaczało dla nas konieczność otwarcia kilku lokali w niewielkim odstępie czasu i znalezienia miejscowych partnerów – piekarni czy cukierni, które będą nas zaopatrywały lokalnie. Dlatego naszym największym wyzwaniem dotyczącym pojawienia się w Krakowie była logistyka dostaw. W przeciwieństwie do naszych konkurentów nie mamy np. mrożonych ciast. W naszych kawiarniach serwujemy wyłącznie świeże produkty własnego wyrobu. »Dzisiaj zrobione, dzisiaj zjedzone« to nasze motto i jeden z fundamentów naszego biznesu. Niezależnie czy mamy kawiarnie w Warszawie czy w Krakowie – nie zamierzamy z niego rezygnować” – powiedział Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.