Sieć sklepów Tchibo w Polsce ponownie uzyskała pozytywny wynik audytu nadzoru systemu z wymaganiami normy ISO 22000: 2005. Stanowi on potwierdzenie, że system zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie oferowanych produktów żywnościowych w sieci sklepów Tchibo w Polsce jest skuteczny.
Sklepy Tchibo posiadają certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności już od 2004 roku. Początkowo był to system HACCP opracowany wg. CodexAlimentarius, a od 2010 roku, system zgodny z wymaganiami normy ISO 22000: 2005 – międzynarodowego standardu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
W czerwcu br. w sklepach Tchibo przeprowadzono kolejny audyt nadzoru systemu, na podstawie którego sklepy utrzymały certyfikat zgodności systemu z wymaganiami normy ISO 2200: 2005, w zakresie przygotowywania i sprzedaży gotowych do spożycia napojów kawowych, innych napojów, soków owocowych, deserów, lodów, ciast, kawy i herbaty.
Unikalna koncepcja sklepów Tchibo, polegająca na połączeniu kawiarni oraz sklepu z kawą i wyjątkowymi artykułami użytkowymi stwarza niepowtarzalną atmosferę zakupów i daje pewność, że asortyment Tchibo spełniają najwyższe standardy. W sklepach Tchibo klienci znajdą produkty z certyfikatami i pieczęciami takimi jak FAIRTRADE, Rainforest AllianceCertified™, UTZ Certified, OCS Textile Exchange,czy FSC®.