Spółka Uniscale wprowadza na polski rynek nową markę tradycyjnego francuskiego pieczywa – Maison du blé. Produkowane na naturalnych, pszennych zakwasach, poddawane procesowi powolnej fermentacji oraz bez dodatku konserwantów i polepszaczy wypieki, słyną z niepowtarzalnego smaku i długotrwałej świeżości. Oferta Maison du blé to przede wszystkim bogaty wybór ciastek francuskich, w tym croissantów oraz jedyne w swoim rodzaju chleby wypiekane według oryginalnych receptur legendarnego paryskiego piekarza – Frederica Lalosa. Wśród produktów Maison du blé można znaleźć również pieczywo kanapkowe oraz eleganckie ciasteczka przygotowywane na bazie 100% migdałów – tzw. makaroniki.
Oferta Maison du blé skierowana jest do sieci sklepów handlu detalicznego, piekarni i cukierni oraz branży horeca. Wszystkie produkty dostarczane są do klientów w postaci mrożonej, gotowej do wypieczenia. Pieczywo Maison du blé dostępne jest już w pierwszych punktach sprzedaży, są to m.in. wybrane sklepy sieci K&M Delikatesy oraz Piotr i Paweł w Warszawie, a także sklep Kuchnie Świata w CH Arkadia również w Warszawie.